Osztálykirándulás

A Székesfehérvár belvárosától pár kilométerre található  terület az osztálykirándulások páratlan és kedvelt helyszíne, amely sétánnyal, érintetlen ökoszisztémával, kilátóval és játszótérrel várja a természet a gyerekeket, csoportokat. Páratlan növény- és madárvilág él óriási, közel 218 hektáron, mely mellett modern építészeti alkotásként fedezhető fel a város megújult stadionja, a MOL Aréna Sóstó.

Ökotúra a Sóstó Természetvédelmi Területen

Szakértő vezetők állnak ökotúráink élén, akik a Sóstó Természetvédelmi Területének különleges növény- és állatvilágával ismertetik meg a kirándulókat. Másfél-kétórás túráink során egyedülálló természeti élmény vár a résztvevőkre: a látogatók megismerkedhetnek a Sóstó történetével, rehabilitációjával, élővilágával, valamint aktuális természet- és környezetvédelmi kérdésekbe is betekintést nyerhetnek. A másfél-kétórás kirándulás során a Sóstó tavának északi részét járjuk körül, amely helyi jelentőségű védett természeti terület. A háromórás túra pedig már a déli tórészt is magába foglalja – itt a látogató már országosan védett természeti területen jár. Szakvezetett ökotúráink során fény derül a Sóstó meglepő és különleges történetére, országos szinten is lélegzetelállító rehabilitációjára, érdekes élővilágára.

Tovább 

 

Interaktív foglalkozások

Izgalmas, csoportokra szabott, tematikus és kreatív foglalkozásokat tartunk, melyekkel gondolkodásra, kérdések megfogalmazására és válaszkeresésre sarkalljuk a gyerekeket. Játékosan mutatjuk be az ember szerepét a természetvédelemben, és hogy mi, emberek, legyen szó akár kicsiről vagy nagyról, hogyan és miért tudjuk megóvni környezetünket.

Kilátó

.Az 50 méter magas toronyba látogatók számára a 30 méter magasan kialakított kilátóból gyönyörű kilátás nyílik Székesfehérvár egészére, a Sóstóra és a környékre, tiszta időben pedig látni a Velencei-hegységet és a Vértest is. Varázslatos fotók készíthetők a magasból, ahol szinte a madarak szemszögéből tekinthető meg a város.
A kilátó használatát a megrendelt programok díja magában foglalja.

Zöld Tanya

A város zajától távol, mégis annak szívében, csendes zöld övezetben kapcsolódhat ki a Zöld tanyára érkező. A természetvédelmi terület olyan pontja ez, ahol hatalmas szabad terület, játszótér és kiszolgáló létesítmény vehető igénybe baráti, munkahelyi és családi összejövetelek, óvodai és iskolai kirándulások, születésnapok megrendezésére. Fedett kiülővel, sörpadokkal és asztalokkal várja a terület a csoportokat. Elő- és utótakarítással biztosított mosdóhasználat is biztosított.

Stadiontúra

A Sóstó Természetvédelmi Területe és a MOL Aréna Sóstó modern építménye jó példa a természet és az épített környezet szimbiózisára. A stadiontúra fő célja, hogy profi szakvezetőink elkalauzolják a csoportot a sport, az építészet és a közélet fehérvári fellegvárába, a Mol Aréna Sóstó kulisszái mögé. A látogatók leülhetnek a kispadokra, bekukkanthatnak a Sky-boxokba és a Vidi Múzeumba is. Közben megtudhatják, hány szék van az arénában, miért ilyen a mintázatuk, vagy hogy milyen perjéből áll a stadion gyepszőnyege?

 


Komplex osztálykirándulás ajánlat a Tourinform irodától!

Telefon: +36-22/537-261
E-mail: szekesfehervar@tourinform.hu