Osztálykirándulás


A Székesfehérvár belvárosától pár kilométerre található Sóstó az osztálykirándulások páratlan és kedvelt helyszíne, amely tanösvénnyel, izgalmas élővilággal, kilátóval és játszótérrel várja a kiránduló gyerekeket. Páratlan növény- és madárvilág mellett modern építészeti alkotásként fedezhető fel a város megújult stadionja, a Sóstói Stadion.
 
Igény esetén egyedi programtervet is össze tudunk állítani! 

Természet és történelem - komplex program Székesfehérváron

A nagyváros ölelésében található Sóstó lehetőséget ad arra, hogy egy kihagyhatatlan történelmi helyszínt és egy különleges és egyedi természeti élményt egy kiránduláson fedezzen fel az osztály.

A történelmi belvárosban interaktív idegenvezetés során olyan kérdések nyomába eredünk, hogy miért is kellett a középkorban Székesfehérváron koronázni a magyar királyokat, vagy hol is őrzik királyaink csontjait és milyen üzenetet rejt az Országalma felirata. Ezután városnéző kisvonattal 15 - 20 perc alatt érjük el a Sóstó Természetvédelmi Területet, ahol a Sóstó Vadvédelmi Központban a gyerekek megleshetik sérült állatok gyógyítását és kezelését, megfigyelhetik a felépülő madarak első szárnypróbálgatásait is. Ezután a Sóstó Látogatóközpont munkatársai a terület élővilágának legizgalmasabb titkaiba avatják be az osztályt egy könnyed, másfél órás kiránduláson. 

Programunk szerdától péntekig igényelhető és minimum 20 főtől rendelhető. Köszönjük a megértésüket!

Részvételi díj:

6400 Ft/fő (20-25 fő)
6100 Ft/fő (25-30 fő) 

Részletes program:

  • Belvárosi séta (1 óra)
  • Kisvonattal kiutazás a Sóstó Természetvédelmi Területre (cc. 20 perc forgalomtól függően)
  • Sóstó Program – Bemutató a Vadvédelmi Központban, vezetett Ökotúra a tanösvényen  (3 óra)
  • Kisvonattal visszautazás a belvárosba (cc. 20 perc forgalomtól függően)
     
Ökotúra a Sóstó Természetvédelmi Területen

Szakértő vezetők állnak ökotúráink élén, akik a Sóstó Természetvédelmi Területének különleges növény- és állatvilágával ismertetik meg a kirándulókat. A különböző hosszúságú túráink során egyedülálló természeti élmény vár a résztvevőkre: a gyerekek megismerkedhetnek a Sóstó történetével, jelentőségével, élővilágával, valamint aktuális természet- és környezetvédelmi kérdésekbe is betekintést nyerhetnek.

Ökotúráinkat lehetőség van tematikusan is kérni a gyermekcsoporok számára, előre egyeztetéssel.

Környezeti nevelőinktől kérhető mesetúra, valamint interaktv kalandtúra. Az előbbit kisebb korosztálynak ajánljuk, míg az utóbbit több korosztályra is tudjuk biztosítani. 

Tovább 

 

Interaktív foglalkozások

Izgalmas, csoportokra szabott, tematikus és kreatív foglalkozásokat tartunk, melyekkel gondolkodásra, kérdések megfogalmazására és válaszkeresésre sarkalljuk a gyerekeket. Játékosan mutatjuk be az ember szerepét a természetvédelemben, mit tehetünk környezetünkért. Foglalkozásaink évszaknak, időszaknak megfelelően több témában elérhetőek.

Tovább

Kilátó

Az 50 méter magas toronyba látogatók számára a 30 méter magasan kialakított kilátóból gyönyörű kilátás nyílik Székesfehérvár egészére, a Sóstóra és a környékre, tiszta időben pedig látni a Velencei-hegységet és a Vértest is. Varázslatos fotók készíthetők a magasból, ahol szinte a madarak szemszögéből tekinthető meg a város.

A kilátó ingyenesen látogatható.

Stadiontúra

 

A Sóstó Természetvédelmi Területe és a Sóstói Stadion modern építménye jó példa a természet és az épített környezet szimbiózisára. A stadiontúra fő célja, hogy profi szakvezetőink elkalauzolják a csoportot a sport, az építészet és a közélet fehérvári fellegvárába, a Mol Aréna Sóstó kulisszái mögé. A látogatók leülhetnek a kispadokra, bekukkanthatnak a Sky-boxokba és a Vidi Múzeumba is. Közben megtudhatják, hány szék van az arénában, miért ilyen a mintázatuk, vagy hogy milyen perjéből áll a stadion gyepszőnyege?