Vadvédelmi Központ

Egész évben fogadjuk a sérült, talált, segítségre szoruló hazai védett, fokozottan védett emlős-, hüllő- és madárfajokat.

Beérkezésük után szakállatorvosi és gondozói csapatunkkal alaposan megvizsgáljuk az állatokat, kiegészítő vizsgálatokat is végzünk, majd utána szakszerű orvosi ellátást kapnak pácienseink. A gyógyítás a legkorszerűbb orvosi eszközök segítségével történik, legyen szó műtétekről, traumás sérülések ellátásáról vagy kisemlősök, fiókák neveléséről. 

A gyógyítás és nevelés célja a természetbe való visszaengedés, amit hosszas bel-és kültéri rehabilitáció előz meg. A tartós sérülés miatt vissza nem engedhető állatok a lehető legjobb körülmények között élnek, és testközelből be is mutatjuk őket. A nyitott üvegfelületeken keresztül betekintést nyerhetnek a látogatók a kezelés folyamataiba is.
 


A gyerekek, felnőttek tájékoztatását szemléletformálással érhetjük el a legélvezetesebben. Ha a legkisebbek is megismerik a minket körülvevő vadvilágot és testközelből élményeket adunk át nekik, azzal felkelthetjük az érdeklődésüket, és kialakíthatjuk érzékenységüket a környezetünk iránt. Központunkban csoportokat is fogadunk, családoknak, egyéni látogatóknak pedig ajánljuk izgalmas Vadvasárnapunkat.

A Központban előadásokat is szervezünk neves előadókkal a hazai természeti környezetről, élővilágról. Minél több ember ismeri meg munkánkat, annál többet tudunk tenni a természetvédelemért, és annál inkább közös ügyünkké válik vadvilágunk védelme. 

Programokról bővebben Állatfogadás

Állatfogadás az év minden napján 8:00-18:00 óra között, ügyeletünk 18:00-8:00 óra között a Székesfehérvári Állatkórház (Alpha-Vet, Székesfehérvár Homoksor 7. szám). Az állatok fogadása és ellátása díjmentes, alapítványunk támogatásával és a látogatási napokon megváltott belépőjeggyel segíthetitek munkánkat. Különféle adományok tekintetében érdemes elérhetőségeinken érdeklődni.Az alábbi állatfajokat a kifutók mérete és járványtani, illetve vadászati szabályozások miatt NEM tudjuk fogadni:

 • galambokat (járványtani veszélyt jelentenek a védett madarakra nézve)
 • vadászható emlős fajokat (róka, őz, szarvas, vaddisznó, borz, mivel jogszabály tiltja az előzetes engedély nélküli állatorvosi ellátást)
 • nem fogadunk semmilyen háziállatot (sem kóbor, sem gazdás állatot)
   

  Telefonszám:  +36-70-526-2793
  E-mail:  vadvedelem@varosgondnoksag.hu
  Cím:  8000 Székesfehérvár, Szárcsa utca 37.
   


   A Sóstó Vadvédelmi Központ látogatói nyitvatartása:

  Szerdától-vasárnapig 10:00-17:00 óra között.

  Hétfő, kedd látogatói szünnap


   
  Belépőjegy árak látogatás esetén:

  Felnőtt 1200 Ft/fő
  Diák és nyugdíjas 600 Ft/fő
  3 éves kor alatt ingyenes

  Csoportkedvezmény 15 fő felett gyermekeknek 400 Ft/fő, kísérőknek 600 Ft/fő.

  További információ csoportoknak