Látogatóközpont

A Sóstó Látogatóközpont a MOL Aréna Sóstó pazar építményén belül kapott helyet. Állandó kiállításunkon látogatóink ízelítőt kapnak a Sóstó mesésen gazdag élővilágából. Szakembereink szívesen mesélnek az itt élő állat- és növényvilág sokszínűségéről, remélve, hogy ezzel sikerül kedvet csinálni egy kis túrázáshoz is.

A Látogatóközpont kiindulópont a természetvédelmi terület és a stadion felfedezéséhez. Stadiontúrákat és Ökotúrákat szervezünk csoportok számára megrendelésre, egyéni látogatóknak pedig előre meghirdetett garantált időpontokban. A szervezett kirándulások során szakértőink mutatják be a természetvédelmi területet, melyen 8 kilométer hosszú tanösvény, interaktív információs táblák, két madármegfigyelő kilátó, fedett erdei iskola, Zöld Tanya piknikezési lehetőséggel és játszótér is várja a kirándulókat. Mindezek mellett a túravezetők megmutatják a terület legmagasabb pontját, azt az 50 méter magas tornyot, melyben a látogatók számára 30 méter magasan alakították ki a kilátót. 
A Sóstó családi kaland programunkban élményteli, játékos túravezetést kínálunk előre egyeztetett időpontban. Látogatóközpontunk a gyerekek kedvenc helye is, hiszen számtalan egyedi, fából készült játék várja őket, a gyereksarok pedig rajzolásra, színezésre, mesekönyvek nézegetésére csábít.

Fontosnak tartjuk a környezeti nevelést, éppen ezért interaktív programokkal várjuk az óvodás és iskolák csoportokat, táborozókat, osztálykirándulókat egyaránt. Csapatépítő programjainkon a kötetlen piknikezési lehetőségen kívül szervezett programokat biztosítunk.  A Látogatóközpontban modern rendezvénytechnikával felszerelt előadóterem is bérelhető, amely 60 fő befogadására alkalmas.

A Látogatóközpont a kirándulók számára is nyitott, akár egy kis pihenőre, mosdó használatára, információra, térképre van szükségük vagy ajándéktárgyat vásárolnának emlékbe. Kínálatunkban pólók, kiadványok, hátitáskák és persze sok-sok apróság is megtalálható. Érdemes egy kis szuvenírt hazavinni, ami mindig az itteni kirándulásra fogja emlékeztetni.


Elérhetőségek:
e-mail: sosto@szekesfehervar.hu
tel.:+3622/202373, +3670/6699010

Látogatóközpont nyitvatartása:


November 1-től március 14-ig:
kedd-szombat 9:00-17:00

Március 15-től október 31-ig:
kedd-szombat* 09:00-17:00

vasárnap 10:00-16:00
*Június/Július/Augusztus
kedd-péntek 09:00-17:00
szombat 10:00-18:00
vasárnap 10:00-16:00
További információk