Látogatóközpont

A Sóstó Látogatóközpont a Sóstói Stadion pazar építményén belül kapott helyet. Állandó kiállításunkon látogatóink ízelítőt kapnak a Sóstó mesésen gazdag élővilágából. Szakembereink szívesen mesélnek az itt élő állat- és növényvilág sokszínűségéről, remélve, hogy ezzel sikerül kedvet csinálni egy kis túrázáshoz is.

Látogatóközpontunk ingyenesen látogatható.

A Látogatóközpont kiindulópont a természetvédelmi terület és a stadion felfedezéséhez. Stadiontúrákat és Ökotúrákat szervezünk csoportok számára megrendelésre, egyéni látogatóknak pedig előre meghirdetett időpontokban. A szervezett kirándulások során szakértőink mutatják be a természetvédelmi területet, melyen 8 kilométer hosszú tanösvény, interaktív információs táblák, több madármegfigyelő kilátó, fedett erdei iskola és játszótér is várja a kirándulókat.

Lehetőség van felfedezni a Látogatóközpont mellett található 50 méter magas tornyot, melyben a látogatók számára 30 méter magasan alakították ki a kilátót. 
Központunkban kiemelt figyelmet kap a környezeti nevelés, szemléletformálás. Óvodás és iskolás csoportoknak lehetőségük van interaktív foglalkozást igényelni. Foglalkozásink több témában érhetőek el. Osztálykirándulást is lehetőség van hozzánk szervezni, ehhez komplex ajánlatot is tudnak adni munkatársaink.

A Sóstó családi kaland programunkban élményteli, játékos túravezetést kínálunk előre egyeztetett időpontban.

Látogatóközpontunk a gyerekek kedvenc helye is, hiszen számtalan egyedi, fából készült játék várja őket, a gyereksarok pedig rajzolásra, színezésre, mesekönyvek nézegetésére csábít.


A Látogatóközpont a kirándulók számára is nyitott, akár egy kis pihenőre, mosdó használatára, információra, térképre van szükségük vagy ajándéktárgyat vásárolnának emlékbe. Kínálatunkban pólók, kiadványok, hátitáskák és persze sok-sok apróság is megtalálható. Érdemes egy kis szuvenírt hazavinni, ami mindig az itteni kirándulásra fogja emlékeztetni.

 
Látogatóközpont  nyitvatartása:
Május 1 - október 31.
hétfő: zárva
kedd-péntek 9:00-18:00
szombat 10:00-18:00
vasárnap 10:00-16:00
November 1 - április 30.
hétfő: zárva
kedd-péntek: 09:00-17:00
szombat: 10:00-16:00
vasárnap: zárva 


 
 
Hasznos infók

Sóstó Látogatóközpont
 

8000, Székesfehérvár Csíkvári út 10.
Telefon: +36 22/202-373
Email: sosto@szekesfehervar.hu
Facebook:
sostolatogatokozpont
sosto.szfvar

Hírlevél feliratkozás 


Megközelítés


Szakmai üzemeltető

Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.


8000, Székesfehérvár Oskola u. 2-4.
Adószám: 14915842-2-07
E-mail: szekesfehervar@tourinform.hu
Telefon: 22/537-261
Honlap:visitszekesfehervar.hu