"Sóstó - természet a város ölelésében" Fotópályázat

2023.05.21. 23:59:00

A tavalyi fotópályázatra rengeteg gyönyörű képet küldtetek, ezért indítunk egy újabb pályázatot „Sóstó – természet a város ölelésében” címmel. A beküldött képekre május 22-31. között lehet szavazni itt a honlapunkon. A legtöbb szavazatot kapott kép, valamint a szakmai zsűri által kijelölt kategóriánként 1-1 fotó készítője díjazásban részesül.

Küldd el Te is kedvenc Sóstós képedet! 

Nevezési kategóriák:
élővilág, tájkép

Beküldési határidő: május 21. éjfél

Pályázat menete

1.      A pályázat célja: A Sóstó Természetvédelmi Terület és értékeinek bemutatása

2.      Részvételi feltételek: A pályázó a fotó megküldésével és a pályázatra való jelentkezéssel egyidejűleg elfogadja annak feltételeit. Két kategória közül választhat: élővilág és tájkép. A pályázatra bárki jelentkezhet, kategóriánként maximum 3-3 fotóval. Lehetőség van mindkét kategóriában történő indulásra egyidejűleg.

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy drónfelvételeket nem tudunk fogadni és értékelni!

3.      Technikai előírás: A benyújtott képek mérete min. 2 MB, max. 5 MB, formátuma JPG.
 
A képeket digitális formában kell benyújtani akkor is, ha az filmnyersanyagra lett exponálva. Digitális esetben csak az eredeti EXIF adatokkal rendelkező képeket fogadjuk el. Kérjük, a digitális képeket eredeti méretben őrizd meg, későbbi esetleges tulajdonjog-igazolás céljából. Analóg felvétel esetén a pályázónak rendelkeznie kell a negatívval.

4.      Szöveges információs előírások: Minden pályázatnak tartalmaznia kell a fotós nevét, a választott kategória megnevezését és a beküldött képek egyedi címét. Egy fotót csak egy kategóriában lehet nevezni.

5.      Benyújtás módja: A pályázatokat e-mailben a sosto@szekesfehervar.hu címre kell benyújtani. Minden beküldő visszaigazolást kap a beérkezésről, a visszaigazolás elmaradása esetén a pályázat beküldése technikailag (például annak mérete, mennyisége okán) nem tekinthető sikeresnek, és más módot kell találni (Pl. cloud, wetransfer, mammutmail, egyéb fileküldő rendszerek) annak beküldésére.

6.      Beküldési határidő: 2023. május 21. éjfél

7.      Zsűri: A beérkezett pályázatokat a Sóstó Látogatóközpont munkatársai mellett természetfotósok, illetve korábbi nyertes pályázók véleményezik.

8.     A győztes fotók kiválasztásának módja: minden beküldött pályázatból a szakmai zsűri kiválaszt 1-1 fotót kategóriánként, melynek készítőjét a pályázat kiírója a zsűri különdíjában részesíti. A kiválasztás főbb szempontjai az eredetiség, a művészies- és egyedi látásmód.

A szakmai zsűrizésen túl az összes kép nyilvános közönségszavazáson vesz részt. A beküldött fotóanyagok, a készítő nevének megjelölésével megosztásra kerülnek a Sóstó Látogatóközpont nyilvános facebook oldalán, valamint a szervezet hivatalos weboldalán (sostoszekesfehervar.hu), ahol nyilvános szavazásban vesznek részt. A legtöbb szavazatot elérő fotó kerül ki győztesen a versenyből.

9.      Nyeremény: A pályázat kiírója mind a szakmai zsűri különdíjazottait, mind a közönségszavazáson a legtöbb szavazatot elért kép készítőjét díjazásban részesíti. A három nyertesek családjuk és barátaik számára szervezett ÖKOtúrát, valamint a Sóstó Látogatóközpont és a Sóstó Vadvédelmi Központ által felajánlott ajándékcsomagot kap.

A Sóstó Látogatóközpont támogatói által felajánlott ajándéktárgyak szintén nyerteseink között kerülnek kiosztásra.

Az I. helyezett fotó „borító képként" beállításra kerül a szervezet nyilvános facebook oldalán a kihirdetést követő időszakban. A nyertes fotóval (a készítő hozzájárulásával), a Sóstó Látogatóközpontban elérhető egyedi ajándéktárgy készül.

10.  Eredményhirdetés: tervezett időpont 2023. június 3-án, szombaton a Sóstó Látogatóközpont programján, valamint nyilvános facebook oldalán.

11.  Adatvédelem: A pályázás feltétele az alábbi Adatkezelési tájékoztató megismerése, valamint a Hozzájáruló nyilatkozat és a Felhasználási engedély aláírt visszaküldése.

Adatkezelési tájékoztató letöltés

Hozzájáruló nyilatkozat letöltés

Felhasználási engedély letöltés


A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!