„A nyár színei a Sóstón” fotópályázat

„A nyár színei a Sóstón” fotópályázat

2022.09.02. 11:34:00

A Sóstó Látogatóközpont újra fotópályázatot hirdet!

Az idei nyár bővelkedett napsütéses nappalokban és csillagfényes estékben, melyek, mint egy csodás díszlet kínáltak izgalmas témákat a fotózást kedvelőknek! A most induló fotópályázatunk célja, az idei nyár legszebb – a Sóstó élővilágát bemutató - képeinek megtalálása és bemutatása a természetet kedvelőknek.

Küldd el kedvenc Sóstó képeidet Te is szeptember 2. éjfélig!

Pályázat menete

1.      A pályázat célja: A Sóstó Természetvédelmi Terület és értékeinek nyári időszakban történő bemutatása.

2.      Részvételi feltételek: A pályázó a fotó megküldésével és a pályázatra való jelentkezéssel egyidejűleg elfogadja annak feltételeit. A pályázatra bárki jelentkezhet, maximum 3 fotóval pályázóként.

3.      Technikai előírás: A benyújtott képek mérete, min. 2 MB, max. 5 MB, formátuma JPG.

A képeket digitális formában kell benyújtani akkor is, ha az filmnyersanyagra lett exponálva. Digitális esetben csak az eredeti EXIF adatokkal rendelkező képeket fogadjuk el. Kérjük, a digitális képeket eredeti méretben őrizze meg, későbbi esetleges tulajdonjog-igazolás céljából. Analóg felvétel esetén a pályázónak rendelkeznie kell a negatívval.

4.      Szöveges információs előírások: Minden pályázatnak tartalmaznia kell a fotós nevét és a beküldött képek egyedi címét.

5.      Benyújtás módja: A fotókat e-mailben a sosto@szekesfehervar.hu címre kérjük elküldeni. Minden beküldő visszaigazolást kap a beérkezésről, a visszaigazolás elmaradása esetén a pályázat beküldése technikailag (például annak mérete, mennyisége okán) nem tekinthető sikeresnek, és más módot kell találni (Pl. cloud, wetransfer, mammutmail, egyéb fileküldő rendszerek) annak beküldésére.

6.      Beküldési határidő: 2022. szeptember 2. éjfél

         ADATKEZELÉSI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT


7.      Zsűri: A beérkezett pályázatokat a Sóstó Látogatóközpont munkatársai kezelik és fotográfusok véleményezik.

8.      A győztes fotó kiválasztásának módja: Minden beküldött pályázatból a szakmai zsűri kiválaszt 1 darab fotót. A kiválasztás főbb szempontjai az eredetiség, a művészies- és egyedi látásmód. A kiválasztott fotó, a készítő nevének megjelölésével megosztásra kerül a Sóstó Látogatóközpont nyilvános facebook oldalán (@sostolatogatokozpont), ahol nyilvános szavazásban vesz részt. A legtöbb szavazatot, „like”-ot elérő kép kerül ki győztesen a versenyből.

9.      Nyeremény: A pályázat kiírója a nyilvános szavazáson a három legtöbb szavazatot elért képek I.-II.-III. díjban részesíti. Az első három helyezett ökotúrát nyer a Sóstó Természetvédelmi Területen túravezető közreműködésével családjuk részére, valamint egy ajándékot a Sóstó Látogatóközpont szuvenír shopjából. A Sóstó Látogatóközpont támogatói különböző ajándékokat ajánlottak fel, melyeket szintén nyerteseink között osztunk ki. Az I. helyezett fotó „borító képként" beállításra kerül a szervezet nyilvános facebook oldalán, a kihirdetést követő időszakban.

10.  Eredményhirdetés: Tervezetten 2022. szeptember 10-én, szombaton a Sóstó Természetvédelmi Terület nyilvános facebook oldalán és nyárbúcsúztató családi napján.

11.  Adatvédelem: A pályázó, a pályázatra szánt fotók beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a Sóstó Természetvédelmi Terülés és Látogatóközpont mindennapos, környezeti neveléshez, oktatáshoz, ismeretterjesztéshez kapcsolódó munkájában azokat – a fotós megjelölésével – használja, azokat harmadik fél számára, kizárólag azonos célok mentén, átadja.

A pályázó a megküldött Hozzájáruló nyilatkozat kitöltésével hozzájárulhat a beküldött képeinek marketing célú felhasználásához (pl. hirdetési felületeken, fizetős kiadványokban való megjelenés stb.).

ADATKEZELÉSI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT

 

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!